Yazılarda geçen olay, durum ve kişiler tamamen hayal(hakikat) ürünüdür. Cangama gözümde, aklımda, gönlümde canlanan 'şey'leri yazdığım bir köşe-i geyiktir...
9 Mart 2013 Cumartesi
DEMOGOJİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR.
Demogoji bağımlılığı, her türlü keyif verici madde bağımlılığından daha tehlikeli bir keder bağımlılığıdır.
Demogoji bağımlısı birey, hakarete uğramaktan, hakkının yenmesinden, yenilmekten, bırakılmaktan zevk duyar. Kendisine saygı ve sevgi gibi kaldıramayacağı değerlerle yaklaşırsanız saldırganlaşır; sizden kötü söz ve davranışları söke, söke alıncaya kadar üstünüze gelir. Gözü dönmüş, beyni uyuşuk bir tinerciden daha tehlikelidir; yanınıza yaklaşırsa küfür edip gönderin. Bu sizi terbiyesiz yapmaz; sadece yaşam kalitenizi yüksek tutabilmek için bir yoksunu yemlemiş olursunuz, hepsi bu. O zaten gelecekte değil, geçmiştedir.
Bir demogoji bağımlısına göre ezilen her zaman haklıdır; nedeni, nasılı önemli olmaksızın, mağdur olanın yanına yanaşır, nemalanır.
Yakın çevresini sürekli kendi mağdur eder, bu da ağlamaklı hikayesinin bir parçasıdır.
Bir demogoji bağımlısına göre, bir hikaye ancak acıklı ve acı ise gerçektir, geri kalan herşey yalandır.
Yolunda giden şeylere tahammül edemez; herşeyi berbat etmek için balık bokunda bile boncuk arar; bulamazsa bizzat kendi elleriyle boncuk üretir: Yaratıcıdır.
Başarısından çok başarısızlıklarıyla hayatta kalır; bu durumu edebīleştirerek kendinden bahsettirmeyi sever.
Bağımlı birey, yakın çevrenizde ve bir de kıymet verdiğiniz biriyse sabırlı olmalısınız. Sevgiyle ve başarılarına destek olarak şifa vermelisiniz. Bu bağımlılık, yüksek potansiyeli olan zeki bireyleri de ele geçirdiği için, mikro ve makro düzeyde kayıplara neden olabilir.
Değerli ve zeki bir yetişkin ancak demogoji bağımlısıysa kendine acımayı ve zavallılaşarak varlığını ilan etmeyi seçer. Bu bağımlılık sinsi ve uyumludur. İlk safhalarında sizin de acıma duygunuza hitap ettiği için ve hatta erdemli bir karamsarlık görünümünde olduğu için teşhis koymakta güçlük çekebilirsiniz. Sapasağlam birine acımayı sürdürürseniz, kendinizi zamanla, şizofreni teşhisi konmuş bir hastanın, hayâli arkadaşlarını gördüğünü iddia ederek hastanın gerçekliğine dahil olan bir sahtekâr gibi hissedersiniz. İşte o zaman çanlar çalar.
Bu bağımlılığın tedaviisi aslında hiç de zor değildir fakat yüksek ölçüde güç, sabır ve sevgi gerektirir.
Yani, bağımlı birey yaşamınızın vazgeçilmez bir parçası değilse, kendinizi yormadan O'na istediğini vererek ( O'nu acılarına terk ederek) yaşamınızdan uğurlayınız. Çünkü sevdiğiniz birinin kendi değerini bilmediğine şahit olmak en çok size zarar verir. Ayrıca demogoji zulası boşalınca, sizi gözüne kestirip hemen bir dram yaratır; aniden kendinizi kalpsiz bir gaddar rolünde bulursunuz: Profesyoneldir, sevginizden faidelenir.
Merak etmeyin O'na birşey olmaz, en fazla O'nu bir müddet daha idare eden hayıflanma malzemesi olursunuz, o kadar. Nokta.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder