24 Aralık 2012 Pazartesi

ALACALI CİNİN LANETİ


Hayati bir sır olarak saklanan bir tarihte, insanlık tarihi boyunca etkisi sürecek olan bir olay gerçekleşti.  Alacalı, bulacalı kıyafetler içinde saklı bir cin, kıkırdayarak yeryüzüne indi. Elinde küçük bir şişe; bu şişenin içinde de yeryüzündeki tüm kadınları 1 dakikalığına uyutmaya yetecek bir zehir vardı. Alacalı cin, tüm kadınların uyuduğuna emin olunca, erkekleri başına topladı: İstisnasız hepsini. Cebindeki diğer şişeyi çıkarıp , erkeklere seslendi:
'Beni dinleyin. Şimdi hepinizi ve bundan sonra doğacak bütün oğullarınızı bu şişedeki iksirle kutsayacağım. ' ... Hepsi boyun eğdi.
Ertesi sabah tüm dünya yeni bir hayata uyandı. Erkekler aradaki farkı pek anlayamasalar da; kadınlar şaşkınlık ve dehşet içindeydi.
Bu yeni dünyanın farkı ne miydi?
O iksir sayesinde; yaşına, başına; boyuna, bosuna; huyuna, husuna; aklına; fikrine bakmadan istisnasız her erkek ; muhakeme etmeksizin, her kadında şansını denemeye cüret eder olmuştu. Kadınlar dehşetengiz bir hisse kapılsalar dahi: 'bu ne cüret?' , 'neye dayanarak?' bile diyemeyecek kadar şaşırır olmuş, kalakalmıştı.
Mesela buruş, buruş elli bi' amca; hic çekinmeden gencecik bir kıza evlenme teklif etmişti sabah. Öğlene doğru, gerizekalı bi' oğlan; becerikli bi' kızda şansını zorlamıştı; okulda. İş görüşmesine giden berrak bi' kadına, ahlaksız bir teklifte bulunmuştu işveren öğlenleyin. Akşam üzeri, kendini hayatın arabeskine bırakmış huzursuz bi' adam; yaşamı çekip çeviren karısına kapris yapmıştı. Gece arkadaşlarıyla dans etmeye giden orta yaşlı bi' kadını evine davet etmişti, hiçbir işin ucundan tutamamış bi' adam. Asosyal bi' anakuzusu adam da, ayıp mesajlar göndermişti evli bi' kadına geceyarısı. Sırf yeni boşandı diye, bakkal göz etmişti bi' kadına. Zorluklar karşısında dimdik duran ablasına aptalca kaprisler yapmıştı tembel bi' adam... vs... vs... Topluca cüret etmişti her bir erkek. Derken, 'Ayıp ettik' , 'Ne haddimize', 'Hiç mi aynaya bakmadık efendi!' demeden sürdürmüşler bu hali. Yüzyıllarca.
İlk bakışta kadınları rahatsız etmek için yapılmış gibi görünen bu şaka, aslında biçare erkeklerin lanetiydi. Çünkü her seferinde gülünç düşmeye ve rezil olmaya mahkum edildiler... Hem de sonsuza kadar...

not: Bu lanetten bir tokat, bir bebe aspirini, bir kova dolusu buz ve bir kadın yardımıyla kurtulanlar da oldu elbet. Onlar da kapanın elinde kaldı Allah sizi inandırsın...

Hiç yorum yok: